Cantareata Vonda Shepard va sustine un concert, pe 18 februarie, la Sala Palatului din Bucuresti, in cadrul turneului european de promovare a noului sau album, intitulat „Far from the Sun”.

Vonda si-a început cariera muzicala la vârsta de 14 ani, cantandu-si propriile compozitii în cluburile mici din Los Angeles. De atunci, artista a lansat atat hiturile de la sfarsitul anilor ’80, ca „Don’t Cry Ilene” (Reprise Records) sau „Can’t We Try”, dar si slagarele care au constituit coloana sonora a serialului „Ally McBeal”. Avand la activ cinci albume de studio, un album live, un DVD si patru soundtrack-uri scrise pentru serialul „Ally McBeal”, Vonda s-a dovedit a fi o artista talentata, plina de energie si inspiratie.

La unsprezece ani de la prima difuzare a serialului „Ally McBeal” in Statele Unite, Vonda Shepard, cantareata din barul unde Ally isi petrecea serile, a lansat un nou album in 14 noiembrie. Voce unica in cultura pop din America, Vonda Shepard se detaseaza prin ultima productie de rolul care a consacrat-o. Prezenta Vondei Shepard in serial are un dublu rol: cantecele ei confera vitalitate celor mai intime sentimente ale protagonistei si au totodata forta de a crea atmosfera specifica Americii anilor 90 din mediul avocatilor de varsta mijlocie.

Intr-un interval de timp foarte scurt, serialul „Ally McBeal” a cucerit milioane de telespectatori din intreaga lume. Personajul principal, interpretat cu o sensibilitate aparte de actrita Calista Flockhart, a marcat in istorie sfarsitul epocii feministe. Massmedia din anii ’98 emitea numeroase referiri la serialul „Ally McBeal” si la modul in care acesta trateaza tema relaţiilor de la locul de muncă. „Time Magazine” a publicat-o pe coperta sa alaturi de Gloria Steinem si Susan Anthony, cu titlul „Is Feminism Dead?”.  Pe fondul acestui succes, incantatoarea Vonda Shepard si-a castigat renumele la nivel mondial si a vandut peste 12 milioane de albume.

Aparut la sase ani dupa inregistrarile din studio pentru „Ally McBeal”, ultimul album contine  piese din genurile R&B si pop-rock. „From the Sun” este de departe cea mai buna compozitie a cantaretei new yorkeze produsa in colaborare cu Mitchell Froom, renumit producator si artist. Froom descrie albumul ca fiind un soul-modern cu note clare si accentuate de pian impreuna cu o voce deosebita antrenata de tonalitatile blues-ului.

Vonda a colaborat pentru acest album cu nume binecunoscute din lumea muzicii: chitaristul James Ralston (care a cantat cu Tina Turner), basistul Jim Hanson (care i-a acompaniat pe Johnny Cash, Bruce Springsteen) şi bateristul Matt Chamberlain (David Bowie, Tori Amos, John Mayer). „From the Sun” a fost lansat în Europa pe 14 noiembrie, artista urmând să îşi înceapă turneul european de promovare la începutul anului 2009.