Trupa, care va aniversa 30 de ani de carieră în 2011, promite că va dezlănţui o „maşinărie industrială muzicală” în Piaţa Mare a oraşului.

Sibiul va fi, în perioada 13-15 august, „locul de joacă” al mai multor artişti care vor vizita pentru prima oară ţara noastră. Ediţia din 2010 a Festivalului ARTmania aduce nume grele din muzică, trupe „rele” şi trei zile de distracţie în cetatea medievală. Marea petrecere va începe vineri, înainte de apus, în acordurile finlandezilor de la Swallow the Sun, care vor împărţi scena cu Sisters Of Mercy şi Kamelot.

Sâmbătă, Piaţa Mare va fi cuprinsă de muzica lui Serj Tankian, dar şi de cea a celor de la Dark Tranquillity şi Sirenia. Programul de duminică urmează a fi anunţat în curând, însă este dedicat în mare parte trupelor autohtone. ARTmania Festival 2010 include, pe lângă concerte, şi evenimente alternative, precum vizitarea muzeelor din zonă, la care publicul are acces în baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piaţa Mare.

Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, Cărtureşti, Diverta, Vodafone, Humanitas şi on-line, pe www. eventim.ro, www.bilete.ro si www.myticket.ro, şi sunt valabile la următoarele tarife: până pe 12 august biletele costă 90 lei pe zi şi 160 – abonamentele, iar între 13-15 august pot fi achiziţionate contra sumei de 110 lei pe zi, respectiv 180 lei pentru abonamente.

Andrew Eldritch, vocalistul trupei Sisters Of Mercy, a povestit pentru EVZ câte ceva despre concertul pe care urmează să-l susţină la Sibiu, despre un posibil nou album „pe care nu se grăbesc să-l lanseze”, dar şi despre ceea ce ar vrea să facă în România „în afara scenei”. Trupa este cunoscută mai ales pentru piesa „Temple Of Love”, după care mai mulţi artişti au realizat cover-uri.

EVZ: Aţi început să cântaţi pentru că voiaţi să fiţi auziţi la radio. Acum aţi făcut deja istorie, ca trupă. Cât de important este radioul pentru voi, azi?

 
Andrew Eldritch: Îmi place să ascult, în general, radiouri la care se transmite live. Mi-a plăcut că, atunci când a avut loc Campionatul Mondial de Fotbal au eliminat sunetul vuvuzelelor. Nu prea mai ascult chiar atât de multă muzică în perioada asta. Prefer să mă uit la filme.
EVZ: Anul viitor veţi împlini 30 de ani ca formaţie. Care este cea mai mare dorinţă a voastră pentru viitor?


În primul rând, suntem foarte recunoscători că încă mai existăm după 30 de ani. Ar fi chiar drăguţ să mai împlinim alţi 30. Să vedem acum dacă şi băieţii vor fi de acord şi mă vor lăsa.
EVZ: Ce vă aşteptaţi să găsiţi aici?


Este prima noastră vizită în România şi abia aşteptăm să ajungem. Întotdeauna e plăcut să mergem într-un loc nou, mai ales când ai ajuns prin împrejurimile locului respectiv pentru o vreme. Suntem nerăbdători să vizităm locuri noi şi sperăm să vă placă show-ul nostru. Am tot citit diverse informaţii despre Sibiu şi sperăm să vedem şi ceva locuri. Chris, chitaristul nostru, ne-a spus că nu trebuie să ratăm Catedrala Metropolitană.

 

EVZ: Dă-ne ceva detalii despre concertul din Sibiu. Ce vom vedea pe scenă, cum va fi show-ul?


Vor fi foarte multe lumini, foarte mult fum şi o „maşinărie ” industrială muzicală. Ah, şi nişte chitare foarte atrăgătoare.
EVZ: Lucraţi la un album nou? Spune-mi ceva despre planurile voastre viitoare.
Noi merem scriem câte un cântec nou, însă nu avem niciun plan, deocamdată, să lansăm un nou album în perioada imediat următoare. Deocamdată ne preocupăm destul de mult de aniversarea noastră de 30 de ani, care va fi anul următor. Ne gândim cum am vrea să sărbătorim.
EVZ: După atâţia ani de carieră sunt sigură că aveţi multe „secrete” pe care fanii s-ar bucura să le audă…
Secretele se numesc secrete pentru un anumit motiv. Eu sunt o persoană destul de discretă şi n-am nici cea mai mică dorinţă să-mi pun sufletul pe tavă din niciun punct de vedere. Dacă aş fi în locul reporterului probabil că m-aş întreba despre filmele mele preferate sau… despre actriţele preferate care joacă în filme SF. La fel şi în cazul celorlalţi membri ai trupei.

 

EVZ: Ce le transmiţi celor care vor veni la concert?


Eu sper să vadă toate concertele şi să se simtă bine.Este o parte frumoasă a lumii şi aşteptăm cu nerăbdare să ajungem în România.

 
(C) Evenimentului Zilei