Nightwish pornește la finalul acestui an în turneu cu o nouă producție, un convoi de tiruri angrenate în cel mai ambițios proiect de până astăzi al formației, pe un traseu care include un concert în București, la scurt timp după Praga. Turneul va continua prin Budapesta și se va încheia cu un show pe Wembley Arena. ARTmania prezintă concertul din România pe 10 decembrie 2015, unul dintre cele 20 de show-uri organizate în turneul de promovare Endless Forms Most Beautiful.

Cu România inclusă în itinerar, eforturile organizării turneului au fost considerabil sprijinite de entuziasmul artiștilor pentru fanii români și de motivația echipei ARTmania, care și-a propus să organizeze în anul aniversar cât mai multe concerte pentru publicul său dedicat.

Arch Enemy și Amorphis, invitați pentru încălzirea atmosferei concertelor Nightwish din acest turneu, aduc evenimentul de la Romexpo aproape de nivelul unui festival ideal pentru publicul fidel muzicii metal.

“Endless Forms Most Beautiful”albumul de studio cu numărul opt al celei mai cunoscute trupe de symphonic power metal, a fost lansat în Europa pe 27 martie 2015.  Este primul disc al formației cu noua solistă, Floor Jansen și alături de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat, la cel de membru cu drepturi depline. Este și primul material fără bateristul Jukka Nevelainen, care a luat o pauză de la activitatea formației din cauza insomniei cronice de care suferă, fiind nevoit să abandoneze înregistrările albumului și turneul mondial de promovare al acestuia. Astfel, partea de percuție a fost preluată de Kai Hahto, cel pe care fanii ARTmania l-au putut vedea alături de Swallow The Sun la ARTmania Festival Sibiu 2010.

Albumul a fost inspirat, declară Tuomas Holopainen, de un citat celebru din cartea “Originea speciilor”, publicată de naturalistul Charles Darwin în 1859: “endless forms most beautiful” (în traducere, “forme nenumărate dintre cele mai frumoase”) descrie evoluția speciilor de la un strămoș unic comun către cele mai variate organisme vii. Albumul “se concentrează pe ideea că toate ființele vii de pe pământ sunt înrudite unele cu altele, dețin o origine comună și de aceea toată lumea este la același nivel”, declară Tuomas. “Totuși, această idee nu trebuie să degradeze omenirea, ci simbolizează o comuniune la mai multe niveluri de profunzime.” Nightwish conectează prezentul, trecutul și viitorul într-un întreg perfect, “Endless Forms Most Beautiful”.

Pentru cele mai recente detalii despre evenimentul Nightwish la București și comunicări rapide, accesați pagina de Facebook dedicată la  http://fb.com/nightwish.live.romania