Piata Mare din Sibiu devine, in premiera absoluta, gazda unui performance extraordinar specific legendarei formatii Lacrimosa, confirmata in rolul de headliner al zilei de sambata, 10 august, la cea de-a opta editie a festivalului ARTmania.

Evenimentul celebreaza revenirea formatiei in inima fortaretei medievale dupa cinci ani si ofera publicului primul concert Lacrimosa in Piata Mare. Proiectul compozitorului german Tilo Wolff si al artistei finlandeze Anne Nurmi a prins contur in 1990 impletind temele rock cu o lirica pasionala si interventii muzicale clasice si a devenit un un reper esential al scenei symphonic-metal.

Inceputurile trupei sunt incadrate intr-o zona darkwave sau gothic avand influente ocazionale de metal. Dupa cel de-al patrulea album, Inferno (1995), stilul lor s-a orientat mai mult spre gothic-metal, combinand sound-ul metal si gothic-rock cu instrumentatia clasica, vioara, trompeta si acorduri definitorii de claviatura. În peste 2 decade de activitate, trupa a scos la lumina o discografie fascinanta prin prisma propriei case de productie Hall of Sermon.

In septembrie 2012 Lacrimosa lansa cel de-al unsprezecelea album din cariera, “Revolution”, reunind in studio o orchestra si un cor extraordinar, alaturi de doi mari artisti: Mille Petrozza, chiaristul celebrei trupe thrash metal Kreator si Stefan Schwarzmann, bateristul trupei Accept.

Muzicalitatea hipnotica a albumului “Revolution” este o joaca a trupei cu sunetul sau specific, pe care il completeaza cu o nota de duritate si versuri directe, conferind pieselor o deschidere spre un spectru muzical larg, atragand un public variat. Pentru a doua oara la ARTmania, la cererea publicului, Lacrimosa revine la Sibiu pe scena din Piata Mare, promitand un show cu totul special si un show dramatic, plin de emotii. Participarea Lacrimosa la ARTmania Festival Sibiu 2013 in ultima zi a concertelor din Piata Mare ofera o nota de noblete si eleganta specifica stilului goth, un curent prezent in acest an incepand de joi, ziua in care vom asculta  Deine Lakaien in curtea Muzeului Brukenthal.

In 2013, Festivalul ARTmania are loc in perioada 5-11 august oferind publicului sau concerte si evenimente alternative. Festivalul ARTmania este sustinut pentru cel de-al 4-lea an de Tuborg, un brand hiperactiv in industria evenimentelor din Romania, reusind sa ofere tinerilor clipe de neuitat alaturi de artistii lor preferati. Tuborg inseamna inspiratie, distractie si spontaneitate!

Biletele si abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achizitionate de pe shop.artmania.ro de oriunde din lume, iar pentru publicul din Romania acestea sunt disponibile si in reteaua Eventim si pe myticket.ro, la pretul de 150 lei/abonament si 100 lei/zi. Urmariti artmaniafestival.ro si facebook.com/ARTmania.Festival pentru a afla ultimele noutati. Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.