Un tribut adus celor mai actuale și vibrante tendințe din muzica electronică prinde viață la Blaj aLive, cu seara Kompakt Label Party. La ediția 2015, Scena Electronică de la Blaj aLive va vibra pe mixurile DJ-ilor care au scris istoria muzicii electronice germane. Kompakt, label originar din Koln și responsabil pentru poziționarea Germaniei ca inițiator al trendurilor dance și electronice ale deceniului, îi aduce la Blaj pe Michael Mayer, Saschienne,  Justus Köhncke  și Thomas Fehlmann.

Michael Mayer (DJ set) este unul dintre cele mai grele nume ale scenei muzicale dance din Germania. DJ, producător și co-fondator al label-ului Kompakt, a fost prezent în fața a milioane de oameni din toată lumea și își petrece weekendurile propagând beat-urile electronic și dance pe tot globul. Și-a început cariera de DJ în anii ’90, printr-o colaborare cu Tobias Thomas și în ultimii 15 ani a contribuit la evoluția muzicii electronice, dance și techno, investind talent și pasiune în fiecare gig. ”Orice DJ are o responsabilitate majoră: trebuie să aducă la viață muzica progresivă, contemporană și să o combine cu trecutul. Trebuie să fii subservsiv și să ajungi să creezi muzica pe care nimeni n-ar fi visat să o asculte voluntar într-un club. Misiunea mea e în aceeași măsură de entertainer și de educator”.

Saschienne (live) e proiectul muzical născut din relația dintre DJ-ul Sascha Funke și soția sa Julienne Dessagne. Nu e o colaborare punctuală, ci un parteneriat de durată  bazat pe două piese de puzzle care se completează perfect: geniul german al muzicii Techno al lui Sascha Funke plus vocea desăvârşită a lui Julienne Dessagne. Muzica electronică combinată cu emoțiile extrase din haosul și unitatea iubirii.

Tot pe Scena Electronică de la Blaj aLive se va auzi și Thomas Fehlmann (live), compozitor și DJ de origine elvețiană, care a făcut cunoștință cu muzica electronică încă de la începuturile ei, în anii ’80. În prezent locuiește și lucrează în Berlin. I se alătură și Justus Köhncke (live), solistul și DJ-ul a cărui carieră muzicală a traversat în forță genuri diverse, de la punk rock la acid, balade și techno. Justus e cunoscut pentru inițierea unui stil personal, sci-fi-techno-disco.

Blaj aLive e festivalul care aduce la un loc mii de iubitori ai libertății, într-unul dintre cele mai importante centre culturale din țară, pentru două zile dedicate muzicii.

Mai multe despre confirmările de pe Scena Mare. 

Abonamentele pentru Blaj aLive 2015, în valoare de 30 de lei, sunt disponibile până la sfârșitul anului, urmând sa coste până la 90 de lei în zilele festivalului. Vizitatorii care optează pentru camping în zona amenajata își pot achiziționa abonamente speciale, cu 50 de lei în plus în fiecare etapă de presale. Abonamentele sunt disponibile în reţelele Eventim și MyTicketBlaj aLive este un proiect inițiat de Bosch-Rexroth, organizat in parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba.