Cea de-a cincea trupa nemaivazuta in Romania are o istorie impresionanta. Dark Tranquillity canta din ’89 si sunt cunoscuti ca pionieri ai stilului “melodeath”. Serj Tankian, Dark Tranquillity si Sirenia vor urca pe scena din Piata Mare sambata, 14 august 2010.

Muzica suedezilor de la Dark Tranquillity ofera o experienta intensa, puternic marcata de radacinile lor scandinave. Dark Tranquillity propune o muzica elevata in stilul lor personal, rafinat pana la forma actuala in peste 20 de ani de cariera cu noua albume si extrem de multa muzica produsa.

Membrii In Flames si Dark Tranquillity sunt regii muzicii metal din Gothenburg. Cele doua trupe au creat acest stil deosebit numit “Gothenburg Metal”. Odata cu trecerea timpului si alte trupe au fost incluse in aceeasi categorie chiar daca nu au trait in orasul suedez Gothenburg: Insomnium, Arch Enemy sau Eternal Tears of Sorrow.

“Skydancer” se numeste primul album produs in 1993 cu vocea actualului solist In Flames, Anders Friden, chitari acustice si voci feminine interpretate de colegele lor de scoala. “The Gallery” este considerat un album clasic al metal-ului de Gothenburg prezent in topul revistei Decibel din aprilie 2010. Numarul trei in discografia trupei se numeste “The Mind’s I” si se asculta din 1997.

“Projector”, cel de-al patrulea album Dark Tranquillity, a primit o nominalizare la Premiile Grammy din Suedia si a marcat o schimbare de abordare a muzicii: 1999 a fost anul din care Dark Tranquillity a inceput sa adauge stilului sau dur o interpretare vocala mai nuantata, accente de pian si viori. “Haven” continua linia albumului precedent cu un plus de sunete digitale ce le-au asigurat fani noi, dar si recenzii negative din partea presei.

“Damage Done” revine la clasicismul genului pastrand clapele, dar fara voci curate. “Character” (2002) si “Fiction” (2007) sunt ultimele albume inregistrate cu Michael Nicklasson la bas inainte a fi inlocuit de Daniel Antonsson. In 2010, Dark Tranquillity a lansat albumul “We are the Void”, la trei ani dupa “Fiction”. Pe album apare si Nell Sigland, vocea feminina Theatre of Tragedy.

Suedezii au confirmat prezenta la ARTmania Festival 2010 dintr-un turneu intens in America centrala si de nord. 30 de concerte programate in state, Canada, Mexic, Columbia, Venezuela, Peru, Chile, Argentina, Uruguai si Brazilia sunt in desfasurare. In lunile de festival, Dark Tranquillity sunt asteptati la Metaltown in Suedia, la Summer Breeze Festival in Germania si la ARTmania Festival in Romania.

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte importante in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekendul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Biletele si abonamentele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%.  In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Acţiune co-finanţata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria şi Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.

Parteneri: Lantul Hotelier Continental Hotels.

Parteneri Media Principali: Academia Catavencu, Revista VIP, Glamour, GQ, Autoexpert, Chip, Level, Popcorn, 24-FUN, Port.ro, Metalhead.ro

Parteneri Media: Yachtexpert, Radio Lynx, iconcert.ro, maximumrock.ro, metalfan.ro, artactmagazine.ro, carteadenisip.ro, kogaionon.ro, rockstage.ro, bangyourbrain.ro, rockarolla.ro, rockxpress.ro

 

Mai multe informatii despre acces, bilete si program sunt disponibile pe websitul oficial al festivalului: www.artmaniafestival.ro