Formatia norvegiana Leprous revine in Romania la Silver Church pe 9 octombrie 2012. Dupa ce a fost main support act pentru Amorphis in concertul de la Bucuresti din 2011, anul acesta Leprous pleaca intr-un turneu care va face inconjurul Europei. “European Progressive Assault” ii va aduce pe aceeasi scena pe Leprous (NO), Loch Vostok (SE), Ørkenkjøtt (NO), plus inca un nume ce va fi anuntat in curand.

Loch Vostok li se alatura norvegienilor si nu este prima data cand cele doua trupe canta impreuna: in 2010, formatiile au insotit Therion in turneul de promovare. Suedezii de la Loch Vostok au inceput in luna februarie 2012 productia albumului cu numarul cinci, “The Doctrine Decoded”, material care va fi lansat in aceasta vara.

Ørkenkjøtt canta din 2005 „experimental extreme metal.” Inferno Metal Festival spunea despre ei: “Ce este cu acesti norvegieni non-blackmetal? Daca va plac Enslaved, Opeth, Tool probabil veti iubi Ørkenkjøtt.” Telemark, orasul natal al norvegienilor din Ørkenkjøtt, a devenit legendar pentru scena „black metal” datorita unor trupe cu greutate in aceasta zona: Emperor, Mortiis, Zyklon. Ørkenkjøtt sunt hotarati sa duca mai departe traditia prin combinarea „extrem metal-ului” cu elemente de jazz, muzica acustica si rock, inovand cu succes in aria „experimental metal.”

Pe langa turneul programat pentru acest an, Leprous va concerta si pe scenele unor festivaluri de renume din Europa, printre care Fused Festival (UK) si Graspop Metal Meeting (BE).

Biletele pot fi achizitionate online, de pe shop.artmania.romyticket.ro, eventim.ro sau prin retelele de distributie Diverta si Eventim, la pretul de 60 de lei in avans si 70 de lei in seara evenimentului. Un eveniment ARTmania.