RTmania Festival Sibiu se organizeaza un pic diferit in acest an, cu Scena Principala organizata in Vampires’ Den, o locatie neconventionala pentru publicul festivalului.

Cu toate acestea, exista si un aspect foarte pozitiv: programul nu mai este limitat de ore de liniste si ne permite un line-up prelungit de concerte. Astfel, in programul Vampires’ Den vor fi promovate patru formatii romanesti, compatibile cu profilul ARTmania Festival, selectate dupa urmatoarele criterii: o formatie din Sibiu, orasul gazda de noua ani a festivalului ARTmania, una din zona Ardeal-Banat, una din zona Moldova-Dobrogea si una din zona Capitalei și imprejurimi.

O initiativa ARTmania Festival si Tuborg pentru sustinerea metal-ului produs in Romania. Incepand cu 9 iunie, publicul din Romania va vota formatiile semifinaliste online, iar pe 19 iunie vom anunta castigatorii. Tot in acea zi trupele semifinaliste din Capitala au o provocare suplimentara: se vor intrece live la Silver Church Club incepand cu ora 19:00, intr-un eveniment concurs.