Irina Rimes si Blue Velvet sunt noile nume confirmate pentru cea de-a saptea editie a Blaj aLive Festival. Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va avea loc pe 9 iunie 2019, pe Campia Libertatii.    

Irina Rimes este prima artista din Romania care a scris nu una, ci doua trilogii muzicale: „Iubiri Secrete” si „Trilogia II”.  Pe langa faptul ca isi compune toate piesele, Irina Rimes scrie si pentru multi alti artisti consacrati de la noi, precum INNA, Antonia sau Andra.

Single-ul ei de debut, „Visele”, a urcat pe pozitia #1 in toate topurile comerciale din Romania. Cu peste 14 milioane de vizualizari pe YouTube si un loc in Top10 Media Forest Chart, „Visele” marcheaza un inceput spectaculos in cariera muzicala a artistei.

In 2017, Irina si-a lansat primul album, intitulat „Despre El”. Bazat pe povestile si pe trairile personale, materialul include 10 piese, completate de un scurt–metraj. „Bandana” feat. KillaFonic, „Bolnavi Amandoi”, „Cosmos”, „Octombrie Rosu” si „Eroii Pieselor Noastre” sunt melodiile care alcatuiesc scurt-metrajul albumului. Cele 5 piese au avut impreuna rezultate impresionante atat pe platformele digitale, cat si in „topul YouTube Trending”, single-ul „Bolnavi Amandoi” clasandu-se pe locul #1 atat pe radio, cat si pe TV.

2018 a marcat debutul Irinei ca jurat la Vocea Romaniei, precum si lansarea celui de-al doilea album, „Cosmos”, o colectie de 12 piese aparute sub formatul unei carti-album care contine mai mult decat un simplu CD. Cartea include si un set de poezii scrise de Irina, insotite de o serie de fotografii cu artista.

Blue Velvet, proiect cunoscut in special iubitorilor de muzica din Cluj, se defineste drept un complex de emotii, intriga si poezie puse impreuna de un sunet punctat si dinamic, asa cum o arata si melodia „In vis”. Trupa a luat fiinta in 2016, ca un proiect din zona genului alternativ, cu influente trip-hop, in care pot fi recunoscute sound-uri similare cunoscutului grup britanic Portishead.

Majoritatea pieselor Blue Velvet sunt scrise in limba romana, fiind marcate de un sunet profund, emotionant si electric, completate de o prezenta scenica plina de energie. Blue Velvet sunt o prezenta deja cunoscuta la evenimentele din zona Clujului, precum Jazz in the Park, Jazz in the Street sau Targul de Craciun.

La Blaj aLive Festival 2019, Irina Rimes si Blue Velvet vor urca pe Freedom Stage alaturi de The Motans, Mihail, Gramofone si Marú.

La Marea Adunare de la Blaj aLive, fanii vor asculta si dansa in natura pe ritmurile unora dintre cei mai indragiti artisti. Festivalierii se vor putea relaxa si bucura de varietati culinare in zonele de lounge sau in food court, avand ocazia sa isi petreaca timpul dintre concerte in parcul de distractii sau implicandu-se in diferite activari creative din interiorul festivalului.

Biletul pentru ziua de festival va avea pretul de 60 de lei/persoana si poate fi achizitionat de pe blt.ro sau direct pe www.blajalive.ro.