Amorphis, Leprous si NahemaH au pornit la drum in turneul european care se va incheia la sfarsitul acestei luni si va trece prin 12 tari, inclusiv doua orase din Romania. Prima oprire este la Sibiu in Oldies Live Music Pub pe 8 noiembrie iar a doua zi, pe 9 noiembrie, turneul  ajunge la Bucuresti in Silver Church Club. 

Prima trupa care va urca pe scena vine din Alicante, Spania, canta din 1997, timp in care au lansat trei albume. NahemaH va prezenta un setlist cules de pe Chrysalis, The Second Philosophy si A New Constelation in care iubitorii genului metal, puternic modulat cu elemente progressive, vor asculta o noua constelatie a muzicii metal. Concertul NahemaH va incepe la ora 19:30.

Stirea despre Leprous ca opening act pentru turneul european Amorphis a generat aplauze in randul rockerilor. Pentru multi dintre ei revenirea Leprous in Romania reprezinta concertul anului 2011. Leprous va urca pe scena dupa ora 20:00. Trupa isi va promova cel mai nou album, Bilateral”. Muzica lor este o compilatie de stiluri, printre care “progressive rock”, “jazz” si “pure metal”.

Cu ocazia concertelor ce vor fi sustinute in luna noiembrie la Sibiu si la Bucuresti, finlandezii de la Amorphis vin pentru a patra oara in Romania la invitatia ARTmania: in 2006 in cadrul Festivalului ARTmania de la Sibiu, in 2008 la Romexpo (alaturi de Haggard) si in 2009 la Arenele Romane. “The Beginning Of Times”, albumul cu numarul zece in discografia Amorphis, este considerat drept cel mai ambitios proiect realizat in peste 20 de ani de existenta a trupei. Noul album Amorphis, inspirat din mitologia finlandeza, pune in centrul sau figura legendara a eroului Väinämöinen, a carui poveste fascinanta este perfect transpusa in cuvinte de catre Pekka Kainulainen, unul dintre cei mai apreciati artisti ai artei contemporane finlandeze. Materialul ramane fidel stilului Amorphis, cu binecunoscuta melancolie dark rock si influente progressive, doom si chiar folk. “The Beginning of Times” ocupa locul intai in topul albumelor finlandeze.

Biletele pot fi achizitionate online, de pe shop.artmania.romyticket.roeventim.ro sau prin retelele de distributie Eventim si Diverta la pretul de 75 de lei in avans si 85 de lei in ziua evenimentului.

Parteneri media: Rock FMGQZile si NoptiTribunaHotcityYuppyMetalheadTurnul SfatuluiChipHypestreetPort4arteStudio RockRadio LynxSofreshMetalfaniConcertCartea de NisipRockxpressRockstageRockarollaRomanian Rock RadioRadio Nord-Est.