Cea de-a zecea ediție ARTmania Festival Sibiu se concentrează în Piața Mare din Sibiu, unde se confirmă alte concerte pentru weekend-ul festivalului. În săptămâna ARTmania Festival va avea loc competiția Global Battle Of The Bands și un concert An Theos, alături de evenimentele alternative care se pregătesc pentru fanii festivalului.

Enemy of Reality, trupa de symphonic metal ce a luat naștere în 2013 în Atena, ajunge pe scena ARTmania Festival vineri, 31 iulie 2015. Formată din soprana Iliana Tsakiraki, chitaristul Steelianos, clăparul Marianthi, basistul Thanos și toboșarul Philip Stone, albumul de debutEnemy of Reality – ‘Rejected Gods’ conține zece piese ce îmbină muzica clasică și opera cu progressive și heavy, rezultând un symphonic metal distinct. Concertele de pe scena principală încep vineri și sâmbătă de la ora 19:00, în Piața Mare, fără a fi necesar bilet sau abonament pentru acces.

Săptămâna ARTmania Festival prezintă o serie de evenimente alternative, de la vizite la muzee, expoziții, seri de lecturi poetice, ateliere și petreceri tematice. Miercuri 29 iulie, la Hard Rock Cafe Sibiu, formația de epic-folk-metal An Theos a pregătit un show live, parte din turneul european din vara acestui an și o revenire la ARTmania Festival. Ora anunțată este 21:00, iar biletele pentru acest spectacol vor fi disponibile la intrare.

Semifinala Global Battle Of The Bands, cea mai mare competiție la nivel mondial pentru formații cu propriile lor piese live, ajunge la Sibiu pe 30 iulie, în Oldies Pub, parte din Festivalul ARTmania Sibiu 2015. Doar un grup muzical va reprezenta România la Finala Mondială GBOB de la Berlin de la începutul anului 2016, pentru a lua titlul de “Best New Band in the World” (Cea mai bună formație nouă din lume) și Pachetul Internațional pentru Dezvoltarea Formației. Formațiile românești sunt încurajate să se înscrie în competiție pe site-ul gbob.com.

Piața Mare, principalul obiectiv turistic al cetății medievale pentru publicul festivalului, este locul unde au concertat în ultimii nouă ani cele mai frumoase proiecte muzicale din universul muzicii Rock și Metal. Festivalul promovează și în acest an evenimente culturale derivate din cultura rock, în săptămâna 27 iulie – 2 august, sub deviza “10 ani de ARTmania Festival” powered by Tuborg. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.