Ivan Milivojev (fondator Exit Festival), Nick Hobbs (fondator Charmenko), Albert Juncosa (booker Mad Cool Festival), Jake Beaumont-Nesbitt (consilier IMMF) și Greg Parmley (Managing Director ILMC), alături de mulți alți promotori, manageri și organizatori de eveniment din Europa vin în România, la Sala Thalia din Sibiu, pentru cea de-a doua ediție East European Music Conference (27 -28 iulie).

Ivan Milivojev, Nick Hobbs, Greg Parmley și Jake Beaumont-Nesbitt au confirmat prezența lor în cadrul celei mai importante conferințe dedicate industriei muzicale din România. Lor li se alătură Holger Jan Schmidt, Albert Juncosa, Manfred Tari, Gordon Masson și Allan McGowan.

 

Ivan Milivojev este unul dintre fondatorii festivalului EXIT (Serbia, 2000) precum și a altor festivaluri importante din Serbia și regiune: Warriors Dance Festival, Sea Dance Festival, Revolution Festival și #DEV9T. Cincisprezece ani de experiență cu festivalul alături de proiecte precum RHCP, Franz Ferdinand, Madonna și alți artiști, sunt o dovadă clară a profesionalismului și a calității muncii sale.

Nick Hobbs deține Charmenko – o companie internațională de impresariat și management artistic. Încă din anii 80, Nick a organizat și promovat concerte în Europa de Est, în Balcani și în Orientul Mijlociu.

Jake Beaumont-Nesbitt se ocupă de compozitorul Peter Gregson și consiliază un număr de artiști în ceea ce privește drepturile lor și în dezvoltarea carierei. Jake este și consilier în cadrul Forumului Internațional de Manageri de Muzică (IMMF), o organizație care reunește din 24 de țări, asociații ale reprezentanților de artiști.

Greg Parmley este Managing Director la International Live Music Conference (ILMC) și International Festival Forum (IFF) și a împlinit două decenii de implicare în industria inetrnațională a muzicii live. Fost redactor la IQ Magazine, Gred a devenit Managing Director la ILMC în urmă cu patru ani, după alți opt petrecuți ca director al departamentului de conținut și relații cu media. În 2015 a lansat International Festival Forum, un eveniment de tip showcase la care sunt invitați agenți de booking și reprezentanți ai festivalurilor internaționale de muzică.

 

A doua ediție a conferinței va avea loc la Sala Thalia din Sibiu, între 27 și 28 iulie. După o primă ediție în care peste 400 de persoane – participanți și invitați – din mediul cultural românesc și european au schimbat idei și au împărtășit concluzii, cea de-a doua ediție continuă inovația pe piața românească a evenimentelor de profil cu încă un program de avangardă: Romanian Music Export, a cărei lansare oficială va avea loc pe data de 26 iulie.

Pe data de 30 aprilie s-au încheiat înscrierile pentru showcase-ul programat pe data de 26 iulie la Sibiu. Cele peste 80 de trupe înscrise sunt acum analizate de către juriul național Romanian Music Export, iar pe data de 18 mai se vor anunța cele 30 de trupe care merg mai departe spre juriul internațional.

Conferința de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC – Asociația Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre alții. EEMC este un proiect susținut de Kaufland România.

 

Biletele s-au pus în vânzare la prețul de 190 lei pe site-ul www.eemusic.ro Achiziționarea unui bilet la EEMC oferă posibilitatea achiziționării unui abonament la ARTmania Festival (27-28 iulie, Piața Mare din Sibiu) la prețul special de 110 lei pentru ambele zile de concerte.

East European Music Conference – Sibiu Festival City se derulează  în aceeași perioadă cu Festivalul ARTmania, contribuind la transformarea Sibiului, prin muzică și artă, într-o veritabilă Capitală a Culturii Europene.