Romanian Music Export, primul program romanesc din zona antreprenoriala care isi asuma zona de promovare si de export muzical la nivel European, s-a lansat aseara in prezenta delegatilor internationali East European Music Conference, ai invitatilor trupelor si ai prietenilor festivalului ARTmania.

Evenimentul a fost marcat printr-un spectacol sustinut de cinci trupe romanesti si anume: Am Fost La Munte Si Mi-a Placut, Gramofone, JazzyBIT, NEXT EX si White Walls. Acestia au sustinut concerte de exceptie, iar in pauze au raspuns intrebarilor si curiozitatilor presei si ale agentilor de booking de la festivaluri mari ale Europei.

Azi, 27 iulie, la ora 10:00, a inceput si prima zi a conferintei East European Music Conference, cu discutii despre industria muzicala intr-o lume in criza, la care au participat Ivan Milivojev (Exit Festival), Nick Hobbs (Charmenko), Albert Juncosa (Mad Cool Festival), Guido Janssens (Emagic/AROC), Jan Quiel (Seaside Touring / Wacken Open Air), moderati de Holger Jan Schmidt (Yourope /Take a stand/ Co-founder, Go GrouP – Green operations Europe, Germany). EEMC continua si maine cu subiecte de interes atat pentru zona muzicala, cat si pentru ceea ce inseamna managementul cultural la nivel European.
Tot azi incepe ARTmania Festival, cea de-a 13-a editie, care ii va aduce pe scena din Piata Mare a cetatii medievale a Sibiului pe unii dintre cei mai cunoscuti artisti ai momentului. Mogwai, Steven Wilson, Leprous, HAKEN, Zeal&Ardor, Rome, Arcane Roots si Distorted Harmony formeaza line-up-ul acestei editii.

Biletele pentru fiecare zi din festival, se pot gasi la info point-ul situat in Piata Mare din Sibiu, la pretul de 150 lei. Programul festivalului poate fi vizitat pe site-ul: www.artmaniafestival.ro.

ARTmania Festival este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.
Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei – cetatea Sibiului.

East European Music Conference reuneste reprezentanti ai festivalurilor europene de mare anvergura, producatori si manageri din industria muzicala europeana, intr-un eveniment unic ca amploare in spatiul romanesc. EEMC e locul in care artistii, managerii, producatorii si operatorii culturali din Romania vor avea ocazia de a intalni si initia colaborari cu invitatii speciali ai conferintei.

Dupa o prima editie in care peste 400 de persoane – participanti si invitati – din mediul cultural romanesc si european au schimbat idei si au impartasit concluzii, cea de-a doua editie continua inovatia pe piata romaneasca a evenimentelor de profil cu inca un program de avangarda: Romanian Music Export. Programul conferintei poate fi vizitat pe site-ul: www.eemusic.ro.

Sponsori: Kaufland Romania, Beck’s.
Parteneri: Primaria Municipiului Sibiu, AROC, Take a Stand, ETEP, YOUROPE, Muzeul Astra, Muzeul National Brukenthal, Lufthansa, Marquardt, Shopping City Sibiu.
Parteneri media: RockFM, Zile si Nopti, Sibiu City App, Sunete, Agerpres, Ziarul Metropolis, Tribuna, Turnul Sfatului, Radio Romania Cultural, e-Zine, letsrock, Informatia Harghitei, Sibiu100%, Feeder

ARTmania Festival este membru fondator AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well sau Twin Arts, printre altii.