ARTmania Festival, in colaborare cu Librariile Humanitas, Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu si cu Muzeul ASTRA, continua seria evenimentelor alternative culturale pregatite pentru cea de-a 14-a editie cu: sesiune de lectura, seminar despre muzica si instrumentele traditionale nordice, ateliere practice de tehnici traditionale de cusut ie si cu oferirea de acces gratuit, in baza bratarii de festival, in muzeu si la evenimentele organizate de Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale „ASTRA” din Sibiu.  Evenimentele vor avea loc in perioada 26 – 27 iulie 2019.

Ateliere practice de tehnici traditionale de cusut ie in colaborare cu Muzeul ASTRA
Pasionatii de design, de traditii si de mestesuguri au ocazia de a participa gratuit, in perioada ARTmania, la cateva ateliere practice inedite, in care vor afla din secretele semnificatiilor ascunse in modelele cusute pe iile romanesti si despre modul in care aceste modele pot fi aduse la viata.

Atelierele vor fi sustinute de doamna Felicitas Rarcas de la Scoala Populara de Arte din Bacau, fiind oferite cu sprijinul Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale „ASTRA” din Sibiu.

Seminar dedicat muzicii si intrumentelor traditionale muzicale nordice sustinut de Eilif Gundersen, membru in trupa Wardruna
Eilif Gundersen (membru al trupei Wardruna) va sustine un seminar inedit, parte din evenimentele alternative marca ARTmania desfasurate in perioada festivalului.

Eilif va vorbi pasionatilor de muzica si de mitologie despre muzica traditionala si despre instrumentele traditionale nordice. Evenimentul este dedicat participantilor la ARTmania Festival 2019, care au acces gratuit in baza bratarii de festival, in limita locurilor disponibile (aprox. 30 de locuri).

Sesiune de lectura in colaborare cu Librariile Humanitas
Librariile Humanitas se alatura festivalului ARTmania in efortul de promovare a activitatilor culturale prin oferirea unei sesiuni speciale de lectura dedicate participantilor la festival. Acestia vor avea acces gratuit, in baza bratarii de festival, in limita locurilor disponibile (aprox. 30 locuri), la acest eveniment.

Sesiunea de lectura va fi sustinuta de cunoscuta actrita Lerida Buchholtzer, de la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, care va da viata cuvintelor prin lecturarea de fragmente din „Fluturele negru” cunoscuta lucrare a scriitorului Radu Paraschivescu si din „Melancolia” semnata de Mircea Cartarescu.

Muzica si traditiile se intalnescu din nou. Acces GRATUIT, in baza bratarii de festival, in cadrul Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale „ASTRA” din Sibiu si la evenimentele organizate in incinta sa
Complexul National Muzeal ASTRA (Muzeul Satului din Sibiu) continua parteneriatul cu ARTmania Festival, sustinand acest proiect cultural modern prin acordarea accesului gratuit in spatiul care promoveaza traditiile romanesti.

Astfel, in perioada festivalului ARTmania (26-27 iulie 2019), participantii la festival beneficiaza de acces gratuit in incinta Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale „ASTRA” din Sibiu, in baza bratarii de acces primite pentru editia ARTmania Festival 2019.

De asemenea, festivalierii vor avea acces gratuit la doua evenimente organizate in interiorul Complexului Muzeal ASTRA:
Chinese Lantern Festival
Olimpiada “Mestesuguri Artistice Traditionale”– editia a XXIV-a –  24 – 28 iulie 2019

In perioada festivalului ARTmania are loc si East European Music Conference, prima conferinta internationala de la noi dedicata profesionistilor din industria muzicala. Ajuns la cea de-a treia editie, evenimentul reprezinta locul de intalnire al industriei muzicale romanesti cu unii dintre cei mai mari operatori europeni si unii dintre cei mai importanti specialisti din domeniu.